Hylte

Vill öka det digitala engagemanget

I Hylte öppnades ett Digidelcenter i maj 2019. Där erbjuds nu digital första hjälpen, bokcirklar och möjligheten att prova på modern teknik. Framöver satsar man på fler föreläsningar, workshops och kurser för att öka den digitala delaktigheten i kommunen.

DigidelCenter är ett samarbete mellan kommunens digitaliseringsenhet och Hyltebiblioteken. Det är beläget på biblioteket i Hylte, men personalen gör även besök på biblioteksfilialerna i Torup och Unnaryd varannan vecka.

Digital drop in

Tre gånger i veckan kan besökare komma in på DigidelCenter och få hjälp med sin dator, telefon eller surfplatta samt få svar på frågor kring digital teknik. Det går även att boka tid för enskild handledning.

Drop in-tider:

  • Måndagar: kl. 10:00-12:00
  • Onsdagar: kl. 16:00-19:00
  • Fredagar: kl. 14:00-16:00

Det finns även möjlighet att prova på olika sorters digital teknik, som datorer, surfplattor, robotar (Blue Bots, Que, Ozobots), Makey Makey, Little bits och Microbits med mera.

Bokcirkel och föreläsningar

Under hösten hålls flera föreläsningar, workshops och kurser i bland annat digitalisering, källkritik, IT-säkerhet och informationssökning. Hittills är följande inbokat på biblioteket i Hylte:

  • Föreläsning med Anders Thoresson den 8/10 klockan 18.30. Om digitaliseringens påverkan på oss människor och samhället vi lever i.
  • Bokcirkel kring Jack Werners bok ”Jag vet att det är fejk men det är förjävligt ändå”, som handlar om hur lätt det är att tro på saker som passar in i ens egen världsbild och hur snabbt felaktig information sprids på nätet. Anmäl intresse via e-post (se kontaktuppgifter nedan) eller fyll i intresseanmälan på biblioteket.

Håll koll på Facebook

Håll dig uppdaterad om vad som händer på DigidelCenter i Hylte via Facebooksidan. Den uppdateras ofta med aktiviteter som är på gång, men länkar även till externt läs- och sevärt material; tips, guider, lektionsunderlag, Youtubevideos med mera.

DigidelCenter Hylte Facebooksida (länken öppnas i en ny flik)

Kontakta DigidelCenter i Hylte

Adress: Fabriksgatan 1, Hyltebruk (Hyltebiblioteket)
Telefon: 0729-65 80 77 eller 0733-71 81 95
E-post: DigidelCenter@hylte.se
Webbplats: https://hylte.se/kulturfritid/digidelcenter

Hylte kommun

Antal invånare:
10 916 st

Areal:
1046 kvadratkilometer

Öppnade DigidelCenter:
2019. Fick projektstöd från regeringen och Internetstiftelsen i utlysningen hösten 2018.

Hoppa till huvudnavigering