Båstad DigidelCenter

Kartlägger det digitala behovet

Under hösten 2019 öppnar Båstad sitt DigidelCenter i anslutning till den redan etablerade Kompetenshubben. Men först ska man kartlägga vilka som är i behov av stöd.

I en nyhetsartikel i lokaltidningen Båstad & Laholm berättar Fredrik Grubb som är processutvecklare på Bildning och arbete i Båstads kommun, om satsningen på ett DigidelCenter i Båstad: ”Vi märker att personer som står långt från arbetsmarknaden förväntas använda digitala tjänster och de kan behöva stöd och hjälp med dessa verktyg och centret har skissats i anslutning till Kompetenshubben. Men det kan även handla om äldre personer och personer som nyligen kommit till Sverige. Det kanske blir förevisningar, där man får hjälp med till exempel hur man skaffar bank-id”, säger Fredrik Grubb till tidningen.

Kompetenshubben blir knytpunkt

DigidelCenter kommer att samarbeta med Kompetenshubben som ligger i anslutning till biblioteket i Båstad och drivs av Båstads kommun i samarbete med bland annat Båstad Turism & Näringsliv och Arbetsförmedlingen. Syftet med hubben är att inspirera och ge invånarna information på vägen mot arbete eller studier, samt att företagare ska kunna hitta rätt arbetskraft. Det är med andra ord en plats för nätverkande.

Öppnar hösten 2019

Nu görs en kartläggning i kommunen för att se vilka grupper som är i behov av digitalt stöd. Planen är att DigidelCentret ska starta verksamheten under hösten 2019.

Kontakta DigidelCenter i Båstad

Projektledare: Fredrik Grubb
E-post: fredrik.grubb@bastad.se

Fakta Båstad kommun

Antal invånare:
14 962 st

Areal:
881 kvadratkilometer

Öppnar DigidelCenter:
Fick projektstöd från regeringen och Internetstiftelsen i utlysningen hösten 2018. Öppnar under hösten 2019.

Hoppa till huvudnavigering