Sävsjö

Digital teknik inspirerar till rörelse

Digital första hjälpen, uppmuntran till rörelse och ny teknik är Sävsjö Digidelcenters tre fokus. Att gå en digital tipspromenad är bara ett av sätten där man förenar digital teknik med motion.

DigidelCenter i Sävsjö kommun är i dag uppdelat på tre platser med olika fokus:

  • På biblioteket i Sävsjö finns möjlighet att få hjälp med enklare digitala frågor, såsom hur man använder olika appar, e-tjänster och liknande eller om man vill ha hjälp med att hantera sin telefon, surfplatta eller dator. Se Sävsjö kommuns Digidel-hemsida för aktuella öppettider. Anmälan och tidsbokning görs på biblioteket, alternativt mejla till biblioteket@savsjo.se eller ring 0382-154 00.
  • På Fritidscentret erbjuds digitala hjälpmedel för att komma i rörelse. Bland annat kan man upptäcka Smålands natur med hjälp av appen Smålandsleden. I appen får man tydlig vägledning över hur man ska vandra och annan nödvändig information. Dessutom kan man gå en digital tipspromenad med hjälp av appen Xrundan.
  • Allaktivitetscentret på Sävsjö skyttecenter har ett Makerspace där man kan prova på att programmera robotar, testa Virtual Reality (VR), skapa egna ”joysticks” med hjälp av Makey Makey och designa ett eget tröjtryck i datorn. Det är ett samarbete mellan fritidsgården och Digidel. Håll koll på kommande aktiviteter på fritidsgårdens Facebooksida.

Kontakta DigidelCenter i Sävsjö

Adress: Sävsjö bibliotek, Sävsjö skyttecenter och Sävsjö fritidscenter
Projektledare: Andreas Hugosson, Sävsjö kommun
E-post: Digidel@savsjo.se
Webbplats: https://www.savsjo.se/uppleva-och-gora/motesplatser-och-kultur/digidel

Sävsjö kommun

Antal invånare:
11 628 st

Areal:
729 kvadratkilometer

Öppnade DigidelCenter:
Februari 2019. Fick projektstöd från regeringen och Internetstiftelsen i utlysningen hösten 2018.

Hoppa till huvudnavigering