DigidelCenter

Kvinna håller i en mobiltelefon

På ett DigidelCenter ska besökare kunna få hjälp med digitala frågor, pröva teknik och ta del av aktiviteter för att öka sin digitala kompetens för att aktivt kunna välja digitala alternativ och tjänster.

Tillgängliga och bemannade platser

DigidelCenter är lätt tillgängliga och bemannade platser med goda öppettider i en kommun. En sådan plats kan till exempel vara bibliotek eller medborgarkontor.

Ett gemensamt koncept

Ett DigidelCenter utformas efter lokala förutsättningar men en ambition är att besökare ska känna igen konceptet DigidelCenter oavsett kommun. Vi har till exempel det gemensamma “Digidel-märket”. Digidelnätverkets nationella koordinator bistår Digidelcenter med ett enhetligt koncept. Motala DigidelCenter var den första mötesplatsen med digidel-koncept som Internetstiftelsen stöttade ekonomiskt. Du hittar länkar till samtliga DigidelCenter i Sverige i vänstermenyn.

Utlysning projektmedel

Under 2018 avsatte regeringen 8 miljoner i stöd för uppstart av DigidelCenter. Kommuner kunde söka medel via Internetfonden som drivs av Internetstiftelsen i Sverige. Hela 50 ansökningar inkom och därför bistod Internetstiftelsen med ytterligare 2,2 miljoner och 15 kommuner fick stöd för att starta DigidelCenter. Det finns ännu inga besked om kommande utlysningar (uppdaterad 20 juni 2019).

Kontaktperson

Terese Raymond, nationell koordinator för Digidelnätverket
E-post: hej@digidel.se
Telefon: 076-0001315.

Hoppa till huvudnavigering