Luleå

Våga vara digital!

Luleås DigidelCenter öppnade på Stadsbiblioteket i mars 2019, men siktar också på att erbjuda aktiviteter på andra platser i kommunen. DigidelCenter driver sedan flera år tillbaka studiecirkeln ”Våga vara digital”.

Biblioteket erbjuder i nuläget telefonsupport på tisdagar och torsdagar klockan 14.00-15.00 men hoppas på att snart kunna återuppta vår bemannade DigidelCenter med IT-drop in och aktiviteter.

Det finns inga dumma frågor

Ställ frågor om hur du använder din mobil, surfplatta eller dator. Vi kan hjälpa dig med bibliotekets digitala tjänster, som att läsa e-böcker och digitala tidningar. Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig eller ge tips och råd på var du kan vända dig.

Telefon 0920-45 59 50. Det går även bra att maila oss på digidelcenter@lulea.se

Twitter och IT-hjälp

Verksamheten är bemannad av personal 8 timmar i veckan. Vi hjälper besökarna med allt från användning av mobil, dator eller surfplatta, till hur man deltar på Twitter och information om hur ett säkert lösenord på internet ser ut.

Alla aktiviteter är kostnadsfria och alla är välkomna, vana som ovana digitala användare.

Studiecirkel

Sedan några år pågår även studiecirkeln ”Våga vara digital” på Stadsbiblioteket, folkbiblioteken samt på Fyren, en av kommunens träffpunkter för äldre. Det är en cirkel på fem träffar som blandar nytta och nöje men med stor fokus på säkerhet och reflektion. Exempel på sådant som tas upp är källkritik, hur deltar man i sociala medier, tips på underhållning online och vilka digitala resurser som erbjuds på biblioteket.

Skaparyta

Inne på biblioteket finns även en digital skaparyta med möjligheten att testa 3D-skrivare, Mixed Reality, vinylskärare och 3D-pennor.

Kontakta DigidelCenter i Luleå

Adress: Skeppsbrogatan 17, 97932 Luleå
E-post: digidelcenter@lulea.se
Webbplats: https://www.bibblo.se/sv/news/luleå-digidelcenter

Fakta Luleå kommun

Antal invånare:
77 470 st

Areal:
4 911 kvadratkilometer

Öppnade DigidelCenter:
mars 2019. Fick projektstöd från regeringen och Internetstiftelsen i utlysningen hösten 2018.

Hoppa till huvudnavigering