Örnsköldsvik

DigidelCenter Örnsköldsvik är en plats där besökare kan få hjälp med sina digitala ärenden för att klara sig bättre i vardagen. Vi erbjuder hjälp på flera olika språk.

DigidelCenterverksamheten utgår från Arkenbiblioteket (huvudbiblioteket), närbiblioteken och
biblioteksbussen. Genom att utveckla olika former av uppsökande metoder nås de som har svårigheter komma till DigidelCenter till exempel på grund av funktionsnedsättning eller avstånd från centrum.

Digitalhjälpen

Via DigidelCenter på Arkenbiblioteket erbjuds varje vecka ”Digitalhjälpen”, en drop-in-tjänst. Dit kan besökare komma och få personlig vägledning och hjälp att lära sig mer om internet och digitala e-tjänster. Det går också att boka en tid för att få hjälp på flera olika språk.

På närbiblioteken i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum utvecklas en verksamhet med digitala coacher som kommer erbjuda Digitalhjälpen.

Tematräffar och kurser

DigidelCenter i Östersund arrangerar ett flertal tematräffar och kurser i samarbete med föreningar, studieförbund och andra aktörer så att du tillsammans med andra kan lära dig mer om digitala frågor. Läs mer om kommande evenemang här.

Sms-utskick

Vill du ha sms-utskick med information om kommande tematräffar, kurser eller andra arrangemang på temat digital delaktighet? Maila till digidelcenter@ornskoldsvik.se och fyll i namn och mobilnummer.
Vi delar inte dina uppgifter vidare.

Kontakt

Adress: Lasarettsgatan 5
Telefon: 0660-88020
E-post: digidelcenter@ornskoldsvik.se
Webbplats: DigidelCenter Örnsköldsvik

Fakta Örnsköldsviks kommun

Antal invånare:
55 807 st

Areal:
8428 kvadratkilometer

Öppnade DigidelCenter:
9 maj 2022

Hoppa till huvudnavigering