Västerås

På DigidelCenter i Västerås finns alltid tekniskt kunnig personal på plats för att stötta låntagarna. Personalen pratar arabiska, kurdiska, franska, engelska, serbiska, bosniska och kroatiska. Här finns även teknikutrustning som skrivare, kopiator, scanner och publika datorer. 

Västerås DigidelCenter är placerat på Västerås stadsbibliotek, på avdelningen facklitteratur på nedre plan med ingång via Engelbrektsgatan 3–5. Även på stadsdelsbiblioteken finns det möjlighet att skriva ut, kopiera, scanna och låna dator.

På DigidelCenter får låntagarna direkt hjälp med diverse lättare it-problem med sin mobil, surfplatta eller laptop. Låntagaren får också hjälp med att komma igång med bibliotekets digitala tjänster
som e-böcker/ljudböcker och låna film via Cineasterna. Det går också att boka individuell handledning. På grund av pandemin har individuell handledning ägt rum via support- eller videosamtal.

Många av biblioteken i Västmanland har någon form av IT-hjälp där du lär dig använda en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Vi kan även hjälpa till att använda offentliga e-tjänster och webbsidor för att ta del av viktig samhällsinformation.

Öppna tider och kontaktuppgifter för att boka individuell handledning
(Västerås stadsbibliotek, Hallstahammars bibliotek, Norbergs bibliotek och Sala stadsbibliotek.)


Kontakt

Adress: Engelbrektsgatan 3–5
Telefon: 021-39 46 01
E-post: stadsbibliotek@vasteras.se
Webbplats: https://bibliotekivastmanland.se

Fakta Västerås kommun
Antal invånare:
155 858 st
Areal:
53 kvadratkilometer
Öppnade DigidelCenter:
11 oktober 2021

Hoppa till huvudnavigering