Norrtälje

I Norrtälje är kommunens digidelverksamhet vid biblioteken i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik, Väddö samt i biblioteksbussen.

I dagsläget finns möjlighet att boka individuell handledning i Datorskolans regi. Handledningen kommer inom kort att övergå till att bibliotekets medarbetare ansvarar för den. Norrtälje erbjuder även Datorskolans IT-guider gratis vid  biblioteken.

Viktiga samarbeten med andra aktörer

Biblioteket samverkar med studieförbund och Seniornet och avser att utöka samverkan med fler studieförbund, företag och förvaltningar i kommunen under 2022. På biblioteken i Norrtälje har digidelverksamheten en central plats och externa aktörer kan bjudas in för att samverka i lokalerna.

Gemensamma interna utbildningar inom digitala områden genomförs kontinuerligt och under våren 2022 pågår ett fortbildningssamarbete med Digitekets kurser som utgångspunkt tillsammans med biblioteken i Sollentuna, Lidingö och Österåker.

Resurser på Norrtälje bibliotek

På Norrtälje bibliotek finns studieplatser med eller utan datorer, samt möjlighet att skriva ut och scanna. Digitala enheter finns att låna så att besökare kan läsa tidskrifter elektroniskt via Pressreader. Via andra tjänster kan man läsa e-böcker, använda  databaser och titta på film gratis. Norrtälje bibliotek anordnar även evenemang med digital utrustning såsom programmering av Bluebot-robotar för barn, utskrifter med 3D-printer eller möjlighet att prova på VR-glasögon.

På webbplatsen finns mer att läsa om verksamheten

Kontakta Norrtälje DigidelCenter

Adress: Billborgsgatan 3, Norrtälje
Kontaktperson: Anette Wikström Fredriksson, samordnare
Telefon: 0176-283463
Webbplats: bibliotek.norrtalje.se/digidel

Hoppa till huvudnavigering