Landskrona

Handledning vid lånedator på DigidelCenter i Landskrona

Landskrona DigidelCenter är en plats där besökaren kan få hjälp med sina digitala ärenden för att klara sig i vardagen.

Det är en öppen och avgiftsfri service. Vi försöker hjälpa besökaren till att utveckla sin digitala skicklighet så att vederbörande själv kan använda sig av innehåll och tjänster på Internet. Det finns åtta datorer, fyra skanners, en nätverksskrivare, en släktforskardator med öppna släktforskardatabaser samt två katalogdatorer att använda.

Personlig vägledning i “Digitala hjälpen”

Via vårt DigidelCenter erbjuds varje vecka ”Digitala hjälpen”, en drop-in-tjänst. Dit kan besökaren komma och få personlig vägledning och hjälp för att lära sig mer om internet och digitala e-tjänster. Det går fint att ta med sin egen surfplatta, mobil eller dator om det behövs hjälp med den egna utrustningen.

Vårt mål är att arbetet i DigidelCenter ska stärka våra besökares digitala självförtroenden. Vi ska hjälpa dem att bli självgående vid de digitala enheterna. De ska våga och kunna göra saker själva och vi ska fungera som handledare. Vi sitter ner tillsammans med besökaren för att i lugn och ro kunna lotsa vederbörande fram. Besökarna ska själva klara av att hantera de digitala tjänster deras vardag kräver. Genom vår lokala kännedom kan vi även hänvisa personer vidare till de aktörer där de bör få personlig hjälp.

Kontakta DigidelCenter i Landskrona

Telefon: 0418-473815
Adress: Landskrona stadsbibliotek, Regeringsgatan 13, Landskrona
Webbplats: DigidelCenter i Landskrona

Fakta Landskrona

Antal invånare:
46 090 st

Areal:
300 kvadratkilometer

Öppnade DigidelCenter:
mars 2020

Foto: Studio e, Anders Ebefeldt

Hoppa till huvudnavigering