Starta ett DigidelCenter

Kvinna håller i en mobiltelefon

Internetstiftelsen i Sverige har beviljats medel från regeringen för 2018 för att fördela projektmedel till och bistå kommuner i att etablera DigidelCenter.

Uppdatering: Ansökan stängde 2018-09-30. Vi återkommer med ytterligare information så snart Internetstiftelsen har publicerat vilka som beviljats medel i höstens utlysning!

DigidelCenter är lätt tillgängliga och bemannade platser med goda öppettider i en kommun. En sådan plats kan till exempel vara bibliotek eller medborgarkontor. På ett DigidelCenter ska alla besökare kunna få hjälp med digitala frågor, pröva teknik och ta del av aktiviteter för att öka sin digitala kompetens för att aktivt kunna välja digitala alternativ och tjänster.

Ett DigidelCenter utformas efter lokala förutsättningar men en ambition är att besökare ska känna igen konceptet Digidelcenter oavsett kommun.

Inspireras av befintliga DigidelCenter

DigidelCenter finns redan etablerade i Motala, Helsingborg och Sundsvall. Projektet Digitala servicecenter Västerbotten ska implementerar ett liknande koncept med så kallade eRUM i tre kommuner i Västerbottens inland; Storuman, Lycksele och Åsele.

Webbplats för Motala DigidelCenter
Webbplats för Digidel Helsingborg
Webbplats för Sundsvalls DigidelCenter
Mer om digitala servicecenter eRUM i Västerbotten