Get Online Week

Digidelnätverket har glädjen att för sjunde året i rad arrangera Sveriges deltagande i den europeiska kampanjveckan Get Online Week 2017 som äger rum 27 mars – 2 april 2017, alltså vecka 13. Alla som arbetar för ökad digital delaktighet kan delta! Det kostar ingenting att anmäla sig, men varje aktör bekostar själv sin egen aktivitet.

GOW17 har tre internationella teman

Cybersecurity (cybersäkerhet), eServices (e-tjänster) och Employment and entrepreneurship (arbete och entreprenörsskap). 

Cybersäkerhet
Att hantera sin digitala identitet på ett säkert sätt. Att använda teknologin och internet säkert.

E-tjänster 
Att kunna använda myndigheters och banker olika e-tjänster. Här ingår även tjänster för e-hälsa och e-handel.

Arbete och entreprenörsskap
Att skapa sin egen framtid. Att utvecklas, hitta nya jobb och starta företag.

Välkommen med din anmälan!

Sista anmälningsdag är den 20 Mars. Kampanjmaterialet kommer finnas tillgängligt på digidel.se för nedladdning och utskrift. Vi meddelar när materialet finns tillgängligt.

→ Här kan du anmäla ditt arrangemang (klicka på länken)

Europeisk kampanj

Till skillnad från eMedborgarveckan, som är vår egen nationella kampanjvecka, är Get Online Week en kampanj som sker samtidigt över hela Europa. Sedan 2010 har minst 60 organisationer deltagit som nationell partner i 34 europeiska länder. Tillsammans har dessa organisationer nått ut till över 900 000 européer.

Alla deltagande länder kan anpassa temana så att de passar landets behov. Årets teman är breda och öppnar upp för medverkan och insatser från såväl organisationer som myndigheter. Dessutom ger de möjligheter att arbeta vidare med erfarenheter som gjorts under tidigare års Get Online Week och eMedborgarvecka.

För inspiration

→ Här är digidels rapport från Get Online Week 2016 i Sverige (länken öppnar en pdf)
→ Här finns till Telecentre Europe Get Online week rapport för 2016 (länken öppnar en pdf)

En rapport från Sverige

En rapport från Get Online Week ska lämnas till Telecenter Europe, som driver veckan med stöd av Europakommissionen. Ni som anmäler er och genomför aktiviteter kommer att omnämnas i rapporten.

Kontakt

För frågor, tips om kontakter eller för att bolla idéer, välkomna att kontakta oss!

Projektledare för Get Online Week (i Sverige) 2017
Tomas Finger (länken öppnar ditt e-postprogram)