European Digital Skills Award 2023

Badge som det står "Inclusion in the digital world Finalist European Digital Skills Award 2023"

Härnösands DigidelCenter är en av de utvalda finanserna bland över 300 inlämnade bidrag från hela Europa! De har chans att vinna kategorin “Inkludering i den digitala världen”.

Vad är European Digital Skills Awards 2023?

European Digital Skills award uppmärksammar projekt och initiativ inom området att öka digital kompetens. Syftet är att hitta och visa upp goda metoder och därmed bidra till ett gemensamt lärande. Vid ett webbinarium den 30 maj presenterades finalisterna i de olika kategorierna.

– Vi är jätteglada och stolta över att få bli uppmärksammade i hela Europa för det arbete som vi lägger ner vad gäller digital inkludering och delaktighet. Att bli finalist är värt mycket för vår del då både våra deltagare, besökare och medarbetare får ett betyg på att det vi gör är bra, säger Jennie Olofsson, biblioteksstrateg och teamledare på DigidelCenter.

Vinnarna kommer att presenteras den 28 juni. Vi uppdaterar webben här så snart vi vet vinnarna.

Om DigidelCenter

Inom Digidelnätverket finns ett trettiotal DigidelCenter. Det är kommuner som har satsat på att ha en nod för arbete med digital delaktighet. I många kommuner är DigidelCenter en del av biblioteket.

Ett DigidelCenter ger stöd till besökare som har frågor om digitala lösningar. Ett DigidelCenter kan också vara länken mellan digitalisering i offentlig sektor och medborgarnas upplevelse av nya digitala möten med välfärden.

Vill du veta mer om DigidelCenter? Tveka inte att höra av dig till Terese Raymond via e-post eller telefon: 076-0001315.

 

→ Lista på DigidelCenter i Sverige

Mer om utmärkelsen och de övriga finalisterna här

DigidelCenter Härnösand