eMedborgarveckan via webben

En kvinna videofilmar en grupp

Under kampanjveckan är det flera aktörer som webbsänder sina arrangemang. Du hittar länk till livesändning här. När eventet ägt rum ändrar vi så att du kan se videon från föreläsningen.
 

Tisdag 8 oktober

10:00-11:00
Föreläsning om säkerhet på nätet
Polisen
Arrangör: Digidel Senior inom Borås Stad – Vård- och äldreförvaltningen

12:00-13:00
Digitalisering vet en väl vad det är!
Katarina L Gidlund, professor och digitaliseringsforskare vid Forum för digitalisering på Mittuniversitetet. 
Digitalisering vet en väl vad det är! Eller vet vi det? Och vilka är det som vet, eller som vi tror vet? Och vilka är det som digitaliserar, eller som vi tror digitaliserar? Och vad är det i så fall de gör? Är det prylar eller är det kanske till och med rädda världen? Många frågor och ofta kanske lite luddiga svar. Katarina kommer att ge en del förvånansvärt enkla svar som kanske väcker andra frågor än vad vi ofta ställer oss när vi pratar om digitalisering.

12:50-14:00
Så skriver du ett CV – webbinar från Arbetsförmedlingen
Ditt cv ska visa arbetsgivaren vilka kompetenser du har, så vilket sätt kan du göra det? Och vad är skillnaden mellan tematiskt cv och kronologiskt cv? Det här webbinariet tar upp vad ett cv kan innehålla och andra vanliga frågor kring cvn.
Anmäl deltagande

14:20-15:30
Välj rätt frågor till intervjun – webbinar för arbetsgivare från Arbetsförmedlingen
Att förbereda sig inför en intervju är A och O för ett lyckat resultat. Men hur gör jag? Vilka frågor ska jag ställa för att få reda på om det här är rätt person för tjänsten, och vilka frågor bör jag undvika? Det går vi igenom i det här webbinariet! Du kommer också att kunna diskutera olika intervjufrågor med andra arbetsgivare i chatten. Webbinariet riktar sig till dig som vill ha en grundläggande genomgång av olika intervjufrågor.
Anmäl deltagande

18:30-19:30
Digitaliseringens påverkan 
En föreläsning med Anders Thoresson om digitaliseringens påverkan på oss människor och samhället vi lever i. 
Arrangör: DigidelCenter Hylte kommun

 

Onsdag 9 oktober

09:00-10:00
Vad innebär desinformation, propaganda och näthat för det demokratiska samtalet?
Carl Heath, särskild utredare vid kommittén “Nationell satsning på medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet”
Arrangör: Skellefteå kommun i samarbete med Det demokratiska samtalet

13:00-14:00
Handla säkert på nätet
Studieförbundet Vuxenskolans IT-utbildare Kalle Holmsten berättar om hur du kan handla säkert på nätet.
Arrangör: Strängnäs kommun i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

13:50-15:00
Så hittar du de dolda jobben – webbinar från Arbetsförmedlingen
Vad är ett dolt jobb? Och hur hittar jag dolda jobb om de nu är dolda? Alla lediga jobb blir inte en jobbannons, varken hos Arbetsförmedlingen eller i andra databaser. I dagens webbinar kommer du att få tips på hur du kan hitta de dolda jobben och därmed göra dem synliga!
Anmäl deltagande

 

Torsdag 10 oktober

09:50-11:00
Kom igång: sök jobb via sociala medier- webbinar från Arbetsförmedlingen
Vill du komma igång med att använda sociala medier i ditt jobbsökande? Det här webbinariet riktar sig till dig som har ett konto på Facebook sedan tidigare, men vill veta mer om hur du kan använda Facebook när du söker arbete. Vi kommer även att prata om hur du kan söka jobb via LinkedIn! Det här webbinariet kommer att vara på en mer grundläggande nivå än vårt andra webbinar om sociala medier.
Anmäl deltagande

14:05-15:00
Nail the job interview – a webinar in English (från Arbetsförmedlingen)
How should you prepare for a job interview in Sweden? What kind of questions can you expect the recruiter to ask you? How do you show the recruiter that you are the right person for the job? In this webinar we will discuss how you can prepare before going to a job interview, what to think about during the interview and what you can do after the interview is over.
Anmäl deltagande