Get Online Week

Affisch till Get Online WeekDigidelnätverket har glädjen att för sjätte året i rad arrangera Sveriges deltagande i den europeiska kampanjveckan Get Online Week. Eventen äger rum den 14-20 mars.

Europeisk kampanj

Till skillnad från eMedborgarveckan, som är vår egen nationella kampanjvecka, är Get Online Week en kampanj som sker samtidigt över hela Europa. Alla som arbetar för ökad digital delaktighet kan delta!

→ Anmäl arrangemang till Get Online Week 2016!
(länken öppnas i en ny flik)

Trust and confidence and Digital jobs

Get Online Week 2016 har två internationella tema: ”Trust and confidence and Digital jobs”. Det handlar om användarens förtroende för den digitala infrastrukturen och det förtroendet kan en bara få genom kunskap. Därför är det så viktigt att stärka tillit och trygghet till digitala tjänster, digitala förmågor och digital kompetens samt att öka förutsättningarna att få digitala jobb.

→ European GOW 2016 to boost people’s ICT skills and to support them in getting digital jobs (länken öppnas i en ny flik)

Bygga vidare på erfarenheter

Årets två breda teman öppnar för medverkan och insatser från såväl organisationer som myndigheter. Get Online Week är också en möjlighet att arbeta vidare med de erfarenheter som gjordes under 2015 års eMedborgarvecka.

→ Erfarenheterna finns samlade i rapporten från eMedborgarveckan 2015.

Kampanjmaterial

Kampanjmaterial skickades ut i mitten av februari till alla som var anmälda. Sista anmälningsdag var den 21 februari.

Avslutande rapport

En rapport från Get Online Week ska lämnas till Telecenter Europe, som driver veckan med stöd av Europakommissionen. Ni som anmäler er och genomför och rapporterar aktiviteter kommer att omnämnas i rapporten. Sveriges arrangemang och unika nätverksarbete under Get Online Week har uppmärksammats av Telecenter Europe under flera år. För att få en så bra uppfattning och kunskap om alla arrangemang kommer en enkel enkät kommer finnas tillgänglig här på webben från mitten av mars och vi ber er fylla i den, mer information om enkäten kommer komma till de som deltar.

Nyhetersflöden

→ Digidelnätverkets Facebookgrupp uppdaterar med information om Get Online Week (länken öppnas i en ny flik)

→ Getonlineweek.eu har information om Get Online Week på europeisk nivå (länken öppnas i en ny flik)