Dags för eMedborgarveckan

Logotyp eMedborgarveckan 11-17 oktober 2021

Under eMedborgarveckan 11-17 oktober sker föreläsningar, teknik-drop-in, kurser, minimässor, workshops, handledning i digitala tjänster och information från e-tjänsteproducenter på flera hundra olika platser runt om i landet. Vissa aktiviteter är unika kampanjinsatser men de allra flesta aktiviteterna hör till den ordinarie dagliga verksamheten.

Syftet med eMedborgarveckan är att visa olika typer av insatser som ökar den digitala delaktigheten och ökar användningen av samhällets e-tjänster.

Var med och skapa inkluderande digitalisering

Sverige har digitaliserat många av samhällets tjänster. Dessvärre har inte alla medborgare samma tillgång till information och kommunikation eller möjlighet att kunna använda produkter, miljöer, program och tjänster.

Biblioteken har publika datorer och skrivare att låna för de som inte har internet eller de tekniska prylarna hemma. På många platser finns även personal som dagligen ger stöd och vägledning för att använda digitala tjänster. Ett trettiotal kommuner har startat DigidelCenter och fler är på gång.

Under eMedborgarveckan 11-17 oktober kan vi skapa nya samarbeten och sprida kunskap om insatser som ökar den digitala delaktigheten i Sverige. Det är också ett bra tillfälle att användartesta nya applikationer för att öka tillgängligheten och användbarheten.

Digidelnätverket koordinerar och dokumenterar 

För att använda eMedborgarveckans kampanjmaterial ska eventet vara kostnadsfritt och öppet för allmänheten. Alla insatser finansieras lokalt. I år anpassas alla aktiviteter efter lokala restriktioner beroende på smittspridning.

Registrera en eller flera aktiviteter under eMedborgarveckan

Inspireras av tidigare insatser

Rapport från eMedborgarveckan 2019
Fullträff för digital älgjakt på äldreboendet
Sparbanken ger Bromöllaborna digital stöd
Obiggreplitheer synliggör bibliotekets arbete
Robertsfors satsar på delaktighet hela hösten
Skinnskatteberg ordnar e-mässa för invånarna
Vallentuna vill utmana besökarnas världsbild
Grästorp bygger digitalt självförtroende
Eskilstuna visar e-tjänster och ordnar föreläsning

Kontakt

För mer information kontakta samordnare Terese Raymond.
Mejl: hej@digidel.se
Telefon: 0760 – 00 13 15