FAQ

Tre vänner och en visar något på en dataskärm

Intresset för att starta DigidelCenter är stort. Här kommer vi att samla de vanligaste frågorna.

Vi erbjuder redan hjälp med teknikfrågor och andra insatser som ökar digital kompetens hos besökarna. Kan vi bli ett DigidelCenter?

Ja! Om ni redan har verksamhet som passar in i beskrivningen av ett DigidelCenter så är ni varmt välkomna att kontakta oss och ta del av de nätverk och det koncept som finns. Det allra mest grundläggande som ett DigidelCenter ska uppfylla är två saker:

  • På ett DigidelCenter ska alla besökare kunna få hjälp med digitala frågor, pröva teknik och ta del av aktiviteter för att öka sin digitala kompetens för att aktivt kunna välja digitala alternativ och tjänster.
  • DigidelCenter ska vara lätt tillgängliga och bemannade platser med goda öppettider i en kommun. En sådan plats kan till exempel vara bibliotek eller medborgarkontor.

Under 2018 gick det att söka projektmedel för att starta DigidelCenter. Blir det en till ansökningsomgång?

Vi fick in många ansökningar i samband med utlysningen under hösten 2018. Vår förhoppning är att redan nästa år kunna dela ut medel för att starta DigidelCenter till ännu fler kommuner.

Vad är Motala-modellen?

Det första DigidelCenter som Internetstiftelsen stöttade ligger i Motala. De har formulerat en punktlista, den sk. “Motala-modellen”, som beskriver deras verksamhet och vad som ingår.

Läs mer om Motala-modellen

När kommer nätverksträffarna för DigidelCenter att äga rum?

Det kommer vi att avisera inom arbetsgruppen där alla projektledare för DigidelCenter kommer att ingå.

Kontakt

Terese Raymond, nationell koordinator för Digidelnätverket
Telefon: 076-0001315

Hoppa till huvudnavigering