Så var årets eMedborgarvecka igång

Så var årets eMedborgarvecka igång och vi är 170 anmälda aktörer som ser till att det här blir en supervecka.
Print

Allt fler av er arrangerar ”e-mässor” där lokala myndigheter, organisationer och företag kan samlas under samma tak för att möta användare med veckans fokus på ökad användning av e-tjänster och ökad digital delaktighet. Flera arrangerar också aktiviteter om källkritik, en ständigt aktuell fråga där det är viktigt att öka kunskapen om hur man kan söka och hantera information på nätet.

Vi samlar och sprider statistik och information om vad som händer under veckan. Det är viktigt att vi kan ge underlag till organisationer och beslutsfattare. Därför har vi en enkel enkät som jag ber er fylla i när eMedborgarveckan är över. Ni som deltagit tidigare känner igen den.

Ni finner enkäten här

Jag och Kjell Eriksson kommer som vanligt att göra en film om #emedborgarveckan, Vi kommer att besöka några ställen under veckan för att dokumentera och bevara det fantastiska jobbet ni gör.  Var vi kommer åka är inte helt bestämt ännu. Nästan säkert kommer vi besöka seminariet Allas rätt till nätet, som arrangeras av Folkhögskolornas serviceorganisation fso. Seminariet bygger på projektet Anpassad IT – vägen till digital delaktighet som drivs av Mora folkhögskola under ledning av Kerstin Gatu. Deltagare, tekniker, pedagoger och skolstödpersoner kommer att finnas på plats för att visa och berätta om hur datorn kan fungera som verktyg och om de framsteg deltagarna med kognitiva funktionsvariationer gjort.

Mer information hittar ni via länken

Jag vill också påminna er om att vi tar emot tips och dokumentation i alla dess former,  så skicka gärna:

  • Ljud
  • Text
  • Bilder – Minst 2 MB stor
  • Filmer

Filer ni skickar från era olika evenemang får gärna ha en kortare beskrivning så försöker vi lägga  upp det i de olika kanalerna med ert och de som är med på bild/film medgivande såklart. Glöm inte att utöver Facebook finns digidel finns på twitter och Instagram (följ!) också. Om ni vill att vi ska lägga upp något på instagram så skickade det till mig eller pinga in mig på twitter så retweetar vi. Kom ihåg att använda hashtag #emedborgarveckan och #digidel på instagram och twitter.


KB har även i år hjälpt till med en presstext.

Presstexten hittar ni via länken

 

Lycka till med årets eMedborgarvecka! Nu kör vi!