1. Källkritik och entreprenörskap

I Vallentuna hölls det en föreläsning om Unga på nätet, arrangerad av fritidsenheten och en föräldraförening. Man hade även Temavisning, it-handledning om sökkritik och källkritik.

 

get-online-gnesta

 På Gnesta bibliotek i ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Gnesta Kommun – företagande, Nyföretagarcentrum, Arbetsförmedlingen och Träffpunkten, kunde en lära sig allt från bildhantering till dator och surfplattor. Besökarna fick lära sig om bibliotekets olika digitala e-tjänster som att komma igång e-böcker och Press Reader (digital databas som innehåller tidningar från hela världen) information och drop-in av bibliotekets och andras tjänster, Legimus (digitala databasen med talböcker), lättlästa tidningar (”8 sidor”, ”Lättlästa Sörmland”) och taltidningar (”Sörmlands Taltidning”) riktade mot personer med läsnedsättnig hölls också.
Veckan avslutades på temat Arbete och entreprenörskap där bland annat Coompanion, företagsrådgivaren för alla som vill starta kooperativa företag tillsammans, fanns på plats. Även Arbetsförmedlingen och Nyföretagarcentrum fanns på plats för rådgivning för de som ville eller precis hade startat företag.