Minimässa om betalningar och digitala lösningar i Örebro/Hällefors

Målgruppen för minimässan var främst äldre och nyanlända, men alla som hade intresse var välkomna att medverka såklart.

Mässan planerades av Länsstyrelsen i Örebro tillsammans med pensionärsorganisationerna PRO, SPF och SKPF samt Länsbygderådet i Örebro län/Hela Sverige ska leva.

Länsstyrelsen arbetar med bevakning av tillgång till grundläggande betaltjänster. I de uppdraget har de även möjlighet till informationsinsatser som den här minimässan under eMedborgarveckan.

bild-hlfrs Intresset för digitala tjänster var stort bland deltagarna på minimässan.

 

Under eMedborgarveckan i Hällefors gavs besökarna möjlighet att testa och få hjälp med olika digitala lösningar. Det kan vara svårt att gå från att inte vara digital till att börja med banktjänster. Därför breddades mässans ursprungliga fokus på betaltjänster till att även visa andra tjänster. Det var ungefär 17 utställare med tema digitala lösningar. Lokaltidningarna visade hur man kan läsa nyheter på nätet och biblioteket som visade upp e-böcker och de tjänster som man kan göra online. Mässan avslutades med tre korta seminarier av banken om dess digitala tjänster, Länsstyrelsen om krisberedskap samt polisen som informerade om hur man kan undgå att bli lurad.