Peter Eriksson om eMedborgarveckan

– Det är ett viktigt arbete och jag tror det är bra att göra en fokuserad insats under en vecka per år för att sprida kunskap som sedan kan användas under resten av livet, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) i ett uttalande inför eMedborgarveckan. Ministerns uttalande är fritt att citera. Nu hoppas vi på ett ministerbesök någonstans under eMedborgarveckan.

 

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson

Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson

Uttalande bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson:
– Jag tycker alla som är involverade i eMedborgarveckan är del i något väldigt viktigt, och då menar jag både de som berättar om något de kan och de som prövar något för första gången.
– Det är fortfarande många människor som inte använder internet för att ta del av tjänster hos kommuner och myndigheter.
– eMedborgarveckan är ett fantastiskt tillfälle där kommuner, landsting, regioner, bibliotek och studieförbund, organisationer som SeniorNet, stadsdelar och många andra verksamheter avsätter tid för att möta människor och hjälpa varandra komma framåt i sin digitala förmåga.
– Under veckan ordnas mötesplatser och kurser för att hjälpa människor använda en dator, ladda ner e-leg, hitta talböcker och betala med Swish.
– Det är ett viktigt arbete och jag tror det är bra att göra en fokuserad insats under en vecka per år för att sprida kunskap som sedan kan användas under resten av livet.

Alla ska ges möjlighet att vara eMedborgare. När man kan använda e-tjänster, internet och digitala forum och vägar för att hantera sin vardag, söka och använda information och göra sin röst hörd, är man delaktig som eMedborgare.
Att kunna vara digitalt delaktig är en demokratisk rättighet.

eMedborgarveckan som äger rum mellan 3-9 oktober är en kampanjvecka som organiseras av Digidelnätverket, där organisationer, myndigheter och föreningar samarbetar och deltar. Alla aktiviteter under eMedborgarveckan riktar sig mot både vana och ovana användare och ger tillfälle både att marknadsföra e-tjänster och att få synpunkter och erfarenheter från dem som använder tjänsterna”

Uttalandet är fritt fram att citera ur eller i sin helhet, på webb, i tryck och sociala media. Glöm inte att uppge källa och om möjligt att använda en bild på ministern.

→ Fler pressbilder på Peter Eriksson