Aktiviteter 2015

5-11 oktober genomförs den nationella eMedborgarveckan av över 250 aktörer över hela landet, med en mängd aktiviteter. Syftet är att öka den digitala delaktigheten med särskilt fokus på offentliga e-tjänster och att skapa möjlighet för dialog mellan e-tjänsteproducent och användare.

Uppgifter om genomförda aktiviteter, antal deltagare mm samlas in genom en enkät. Resultatet sammanställs och används i återrapportering till regeringen och för inspiration, diskussion och planering.

Under oktober månad kan den som vill delta i tävlingen Enkel kortfilm. Gör en 1-minuts instruktionsfilm till någon eller några av de e-tjänster som finns i tävlingen. Skicka in den! Nominerade bidrag testas av användare. Vinner gör den film som på bästa sätt ger instruktion så att en relativt ovan användare kan använda e-tjänsten. Pris delas ut i Digidelnätverkets monter under Internetdagarna, 23-24 november.

Regionala nätverksträffar arrangeras under hösten i Västra Götaland, Västmanland, Östergötland, Kalmar län och i Västernorrland.

Detta har hänt:

I mars 2015 genomfördes aktiviteter av aktörer över hela landet inom ramen för den europeiska kampanjen Get Online Week 2015. Sveriges deltagande arrangerades av Digidelnätverket. Här kan du läsa hela rapporten.