Innehåll och struktur

Webbplatsens innehåll är indelat i tre områden som du når via huvudmenyns ingångar: Om oss, Materialbank och Inspiration.

På startsidan lyfter vi aktuella kampanjer och den mest efterfrågande informationen. Tanken är att det som våra besökare tycker är viktigt ska gå att nå direkt från startsidan.

Under Om oss kan du läsa mer om Digitdelnätverket och se vilka som sitter i samverkansledningen. Vi beskriver även kampanjen som startade Digidelnätverket.

I Materialbanken har vi samlat resurser från kampanjstart 2011 och framåt. Här finns bland annat rapporter, remissvar och artiklar om digital delaktighet.

Till Inspiration har vi valt ut fyra filmer som vi själva använder för påverkansarbete och konkreta insatser inom digital delaktighet.

Hitta på webbplatsen

Varje område har undersidor. Dessa hittar du via menyn till höger på respektive sida.
Sök-funktionen hittar du ovanför huvudmenyn. Använd sök-funktionen om du vet vad du letar efter. Sök-funktionen söker igenom alla webbplatsens sidor.

Följsam design

Webbplatsen ändrar design (utseende) efter skärmens storlek. Det är för att det ska vara lätt att navigera på webbplatsen med mobiltelefoner och surfpattor. Även om menyer och utseende presenteras på olika sätt i olika skärmar är det en och samma webbplats med samma innehåll.

Webbläsare

Webbplatsen fungerar bäst i moderna versioner av de vanligaste webbläsarna. Den är byggd enligt standarder som de flesta webbläsare följer. Design och funktion kan variera mellan webbläsare, eftersom olika webbläsare tolkar standarderna olika.

Läs dokument

För att kunna läsa ett dokument på digidel.se behöver du ha ett program installerat som kan läsa dokumentets fil-format. De flesta dokumenten på digidel.se är pdf-filer. Men det är också vanligt att vi publicerar word- och excel- och powerpoint-dokument. För att öka tillgängligheten publicerar vi ofta samma dokument med olika fil-format.

Pdf-dokument kan du läsa med gratisprogrammet Adobe Reader. De andra dokumenten kan du läsa med gratis programmen Word Viewer, Excel Viewer och PowerPoint Viewer 2007.

Följ länkarna nedan om du behöver ladda ner något av dessa program till din dator.

Se på film

Filmerna på digidel.se är oftast länkar till Youtube eller i mp4-format.

 


LÄS MER

Läs om Acrobat Reader och ladda ner

Läs om Word Viewer och ladda ner

Läs om Excel Viewer och ladda ner

Läs om PowerPoint Viewer 2007 och ladda ner